19:00

Höörs IS

Referat: AIF Barrikaden - Höörs IS

Startelva: Simon S – Majed, Albin, Martin J, Niklas – Abbe, Ghafur, Markus, Kevin – Ali Y, Milad

Avbytare var Krekula och Rabih som båda kom in efter 25 min som vänsterback resp. anfallare. Krekula gjorde sina första 10 min som vänsterback men spelade sedan resten av matchen som vänstermittfältare medan Rabih blev kvar som anfallare tills han blev utbytt 10 min före slutsignalen. Det gjordes också många platsbyten inom laget och utöver Simon i målet var det bara Martin J som stannade kvar i sin position matchen ut. Därutöver var det bara Markus som spelade hela matchen om än inte i samma position. Speltiden på övriga fördelades ganska jämnt bortsett från Abbe som p.g.a. skada var ute hela 40 min.

Första 15-20 minuterna var det rätt mycket ställningskrig med nästan inga målchanser alls. Höör hade en del halvchanser och ett par hörnor och vi något enstaka ofarligt avslut. I den 20:e min tog Höör ledningen i den när en fin djupledspassning som ledde till ett friläge följdes av ett säkert avslut otagbart för Simon.

Cirka 10 min senare hade vi tre klara chanser inom fyra minuter – och i ärlighetens namn på ett när de enda – varav den första i den 29:e min ledde till ett mål när Milad slog in en hörna från Ali (Hyfsat placerat men inte särskilt hårt avslut och målvakten borde nog kunnat rädda) I den 31:a hade Albin på en ny hörna av Ali en nick i stolpen där bollen sedan rann längs mållinjen innan de fick undan bollen. I den 33:e min var plötsligt både Markus o Rabih utan att vara offside helt fria med målvakten på ett högerinlägg (också från Ali?). Markus tog avslutet men det hade nog varit bättre om den höga bollen nått Rabih som var i en än bättre position (men nog inte skrek det vad jag kunde höra).

Resten av halvleken pressade Höör på rätt rejält, hade massor av avslut och det krävdes en kombination av skärpa i dessa avslut, lite tur, och inte minst en bra insats i målet av Simon, för att hålla målet fritt från fler baklängesmål innan pausen.

Andra halvlek började sedan lite som den första slutade och Simon hade en del svettiga perioder som han dock skötte med bravur. Dock stack vi i den 56:e min emellan med vår sista ordentliga målchans för dagen. Ett nytt högerinlägg nådde en välplacerad Rabih framför mål vars nick (?) dock genom en rätt fin reflexräddning från målvakten bara ledde till en resultatlös hörna.

De verkade nu efter hand ha satt in flera bättre och framför allt snabba spelare vilket ledde till flera ordentliga målchanser och sådana droppade in med jämna mellanrum under andra halvlek. De skulle också nå ett matchavgörande mål men det lät vänta på sig till den 78:e min.

Sista 10 minuterna gick vi över till 3-4-3 i ett försök att utjämna och det ledde till att vi kom att dominera spelmässigt men inte skapade så mycket utan i stället gav dem ett par jättefina kontringslägen som de slarvade bort genom märkliga beslut.

Totalt sett var deras seger utan tvekan rättvis vilket inte minst nedanstående statistik vittnar om. Vi gjorde ändå alls ingen dålig match. På de centrala delarna av planen var det nästan så att vi hade lite plus på dem och hade vi vunnit lika många närkamper i A-lagsmatchen i söndags hade vi nog kunnat nå lite bättre siffror. Vi hade ett rätt bra passningsspel och vårt försvar gjorde som helhet en rätt bra insats där man speciellt får imponeras av Martin som spelade hela matchen i såväl A-lagsmatchen i söndags som den här måndagsmatchen och verkligen gjorde det med den äran båda gångerna. Framåt var det lite sämre. Vi hade en hel del bra intentioner som dock sällan ledde till några farligheter att tala om.

STATISTIK (våra siffror först): Hörnor: 8-7 Avslut på mål: 5-11 Avslut utanför: 5-10